Privacy


Wanneer je bij XAXA bent of iets bij ons koopt willen we dit een zo fijn mogelijke ervaring laten zijn. Dit willen we doen met onze betaalbare en aantrekkelijke collecties, maar ook met onze services.
Daar hebben we in sommige gevallen informatie voor nodig. We gaan hier heel zorgvuldig mee om. Het gaat per slot van rekening toch om je privacy. Hieronder vind je onze privacy principes en wat je in ieder geval moet weten over wat we met je gegevens doen.

Jouw mening telt
Bij XAXA zijn we altijd op zoek naar manieren om de winkelbeleving voor onze klanten te verbeteren. Via onderzoeksbureau Q&A sturen we XAXA profiel klanten een e-mail met de vraag of zijn hun winkelbezoek willen beoordelen via de website.
We gebruiken deze gegevens om beter inzicht te krijgen in onze klanten en de manier waarop ze het winkelen bij XAXA ervaren. Dit doen we om de beleving van onze winkel te verbeteren. De gegevens voor deze analyses bewaren we zes maanden.

Op de website
Bezoek aan de website
XAXA maakt op de website gebruik van cookies en andere technieken. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze website bezoekt, zoals een computer, tablet, smartphone. Waar we het hierna hebben over “cookies”, bedoelen we daarmee ook andere vergelijkbare technieken.

Cookies maken het bijvoorbeeld mogelijk om jouw webbrowser te herkennen. Handig, want dan hoef je bijvoorbeeld niet steeds opnieuw je gegevens in te voeren. Op die manier kunnen we ook onze website beter laten werken, kunnen we inzicht krijgen in het bezoekersgedrag op de website en kunnen andere partijen inzicht krijgen in jouw surfgedrag, zodat zij gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen over meerdere websites en minder-revelante advertenties weg kunnen laten.
Als je bent ingelogd op de website of we weten op een andere manier wie je bent, doordat je bijvoorbeeld jouw e-mailadres heb achter gelaten. Dan koppelen we je zoekgedrag op de website aan je XAXA account, online XAXA profiel.
Cookies brengen de veiligheid van je computer niet in gevaar. We maken onderscheid tussen verschillende soorten cookies:
Functionele cookies
Deze zijn nodig voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat aan jou snel en correct de gewenste informatie wordt getoond, elke keer dat je onze website bezoekt. Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft geen toestemming te worden gevraagd.
Analytische cookies
Deze gebruiken we om te analyseren hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld hoe vaak onze website wordt bezocht, op welke pagina je op onze website aankomt, op welke pagina’s het meest wordt geklikt.
Als de analytische cookies geen grote impact op de privacy hebben, hoeft er geen toestemming te worden gevraagd, anders wel. In dit geval hebben de cookies geen grote impact op jouw privacy.
Marketing cookies
Dit zijn cookies die jouw surfgedrag op onze website kunnen volgen, daarom worden ze ook wel marketing cookies genoemd. Op die manier kunnen wij en adverteerders aan de hand van jouw surfgedrag onze gepersonaliseerde online advertenties en op maat gemaakte content tonen. Voor het plaatsen van deze cookies vragen wij jouw toestemming bij je bezoek aan de website.

Kan je de cookies ook uitzetten?
Ja. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per soort internet browser en apparaat. Als je ervoor kiest om cookies te verwijderen zal de website mogelijk niet meer optimaal functioneren en kun je van sommige diensten geen gebruik maken.

Kan dit cookiesbeleid worden aangepast?
Dit cookiebeleid kan tussentijds aangepast worden om veranderingen bekend te maken. Als er wijzigingen worden aangebracht in dit document, kan je aan de datum die onderaan dit document zien wanneer dit voor het laatst gebeurd is.
Als wij cookies waarvoor je toestemming hebt gegeven voor andere doeleinden willen gaan gebruiken dan zullen wij van jou daar toestemming voor vragen.
Je leest hier alles over ons cookiebeleid en de verschillende cookies die wij gebruiken.

Online bestellen
Wanneer je een bestelling doet bij XAXA, registreren wij jouw transactiegegevens. Dit doen we om jouw bestelling goed te kunnen afhandelen. Daarnaast zijn wij het belastingtechnisch verplicht om de details van iedere aankoop zeven jaar te bewaren,
Om zeker te zijn dat er geen fraude wordt gepleegd met online betalen doen wij een fraudecheck. We gaan dan bijvoorbeeld na of het adres waarop besteld wordt mogelijk is gebruikt bij eerdere fraudegevallen. Als blijkt dat dit zo is dan kan de betaling niet uitgevoerd worden. Ook kan het zijn dat we achteraf pas ontdekken dat het om fraude gaat. Wij zullen dan de bestelling niet uitleveren. Ook deze gegevens worden zeven jaar bewaard.
Om jouw pakketje bij jou te leveren zoals je wenst, hebben we jouw adresgegevens nodig. Daarnaast vragen we je om je emailadres en telefoonnummer. Op deze manier kunnen we je op de hoogte houden van de status van de levering. Wij bewaren deze gegevens ook zeven jaar.
Wanneer we jouw pakketje moeten bezorgen is het nodig om jouw gegevens te delen. Zo heeft bijvoorbeeld onze transportservice jouw naam en adres nodig om je bestelling bij jou te brengen. Als wij jouw gegevens delen met een externe dienstverlener, mogen zij deze alleen gebruiken om die dienst uit te voeren. Ze mogen verder niets doen met jouw gegevens. Dit hebben wij ook vastgelegd met al onze partners.
We bewaren jouw transactiegegevens ook, zodat we je in de toekomst goed kunnen helpen bij vragen, klachten en bijvoorbeeld garanties van jouw aankoop. Deze gegevens bewaren wij zeven jaar.
We analyseren onze transactiegegevens ook om te kunnen leren van onze klanten en de manier waarop zij winkelen bij ons. Op deze manier kunnen we onze online winkel blijven verbeteren. De gegevens voor deze analyses bewaren wij zeven jaar.
We bieden onze klanten bij je online winkelen de mogelijkheid om in te loggen met een XAXA account en als je deze nog niet hebt om deze aan te maken. Zo hoef je niet elke keer opnieuw je gegevens in te voeren. Als je een XAXA Friends kaart hebt, maak je dan ook meteen gebruik van de voordelen van onze klantenkaart. We koppelen dan ook de gegevens van jouw online account aan die van je XAXA Friends account.
Wanneer je geen online profiel hebt aangemaakt, of lid bent van onze XAXA Friends kaart, maar wel voor de nieuwsbrief. Dan koppelen we je aankoopgegevens wel aan je XAXA nieuwsbrief profiel. Op deze manier kunnen we je persoonlijkere emails sturen.

Website mailtjes (favorieten, winkelmandje, voorraadnotificatie)
Om jouw bezoek aan de website van XAXA makkelijker te maken bieden we een aantal handige services aan. Zo kan je jouw favorieten opslaan en e-mailen, je winkelmandje naar jezelf e-mailen en een voorraadnotificatie krijgen als jouw favoriete item weer in jouw maat beschikbaar is.
Wanneer je gebruik maakt van deze services en je geeft je emailadres door, dan zullen we je emailadres alleen hiervoor gebruiken. De gegevens voor deze e-mails bewaren we in je cookies en bewaren we maximaal 60 dagen.

Online XAXA profiel
Als je online wilt shoppen, maar geen lid wil worden van onze XAXA account , dan is het ook mogelijk om een online profiel te maken. Op deze manier kan je makkelijk inloggen op onze website, zonder elke keer jouw gegevens in te vullen. Wanneer je, je hiervoor wilt registreren vragen wij je naam, adres, emailadres en telefoonnummer. Deze gegevens hebben we nodig om jouw profiel te kunnen aanmaken.
Ook koppelen je online aankoopgegevens, je favorieten lijstje, voorraadnotificatie, winkelmandje en je klikgedrag online aan je online XAXA profiel. Zo kunnen we je bijvoorbeeld een seintje geven zodra de het artikel weer op voorraad is of als deze is afgeprijsd.
Klik hier om je online XAXA profiel uit te schrijven. We verwijderen dan je profiel.
Zodra je je online XAXA profiel niet (meer) actief gebruikt, wordt je profiel na drie jaar verwijderd.

Jouw mening telt
Bij XAXA zijn we altijd op zoek naar manieren om de online winkelbeleving voor onze klanten te verbeteren. Via Trustpilot sturen we online XAXA klanten een linkje met de vraag of zij de webshop en de gekochte artikelen willen beoordelen op de website.
We gebruiken deze gegevens om beter inzicht te krijgen in onze klanten en de manier waarop ze het winkelen op de website van XaXa ervaren. Dit doen we om de beleving van onze winkel te verbeteren. Op het moment dat je een review invult via Trustpilot ga je akkoord met hun privacy beleid.
Verdere informatie over de verwerking van je gegevens door Trustpilot is te vinden in de online richtlijnen voor gegevensbescherming op https://legal.trustpilot.com/end-user-privacy-terms

Klantenservice
Iedere dag staat een heel team van XAXA klaar om je te helpen, vragen te beantwoorden omdat je bij het kopen van geursystemen vragen kan hebben. Onze klantenservice kan je bereiken per mail, telefoon en ook via social media.
Om jouw vraag of klacht goed te kunnen behandelen hebben we een aantal gegevens van je nodig. Denk hierbij aan je naam, e-mailadres of telefoonnummer. We vragen soms ook extra informatie om je vraag of klacht in behandeling te kunnen nemen. Als we je vraag of klacht hebben afgehandeld, bewaren we deze gegevens nog zeven jaar, Op deze manier kunnen we je in de toekomst beter helpen als dat nodig is.
We analyseren de informatie van onze klantenservice, zo kunnen wij beter inzicht krijgen over het onderwerp van de vragen en over het proces. Als wij hier goed inzicht in hebben, dan kunnen we proberen onze informatie en processen te verbeteren.

Social media
We vinden het leuk om jou via social media op de hoogte te houden van onze nieuwe collecties en aanbiedingen. Je kan ons volgen op Instagram, wij hebben hier zelf geen voorwaarden aan verbonden, wel ga je akkoord met de voorwaarden van het social media platform waar je gebruik van maakt.

Contact met XAXA via social media
Wanneer je contact met ons opneemt via social media bewaren we dat bericht en daarmee ook je accountnaam. Zo kunnen we reactie geven op je bericht. Kijk ook bij klantenservice voor meer informatie hierover.
Wij vinden het leuk om foto’s van XAXA klanten te gebruiken voor marketingdoeleinden. Wij kunnen dan contact met je opnemen via social media, wij vragen dan toestemming of we het beeld mogen gebruiken. Zonder jouw toestemming zullen we dit niet gebruiken.

Meer informatie
Op welke “rechtsgronden” verwerken wij jouw gegevens?
Wij verwerken jouw gegevens omdat wij dit ofwel nodig hebben voor het aangaan of uitvoeren van de overeenkomst met jou, ofwel omdat we daartoe wettelijk verplicht zijn, ofwel met jouw toestemming ofwel omdat wij (of een derde) daar een gerechtvaardigd belang bij hebben.

Met welke externe partijen delen we je gegevens?
In een aantal gevallen verstrekken we (waar nodig) je gegevens aan externe partijen. We zullen je gegevens echter nooit aan andere partijen doorverkopen. Zoals gezegd werken we in sommige gevallen samen met externe dienstverleners. Zij mogen je gegevens uitsluitend gebruiken voor het uitvoeren van de desbetreffende diensten. Jouw gegevens mogen ze niet zelfstandig gebruiken of doorgeven. Gegevens die via cookies worden verzameld kunnen worden gedeeld met de partijen die deze cookies plaatsen. Lees hier meer over in ons cookiebeleid. Ook kan het zijn dat we door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk worden verplicht om jouw gegevens af te staan. We delen dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.

Minderjarigen
Als je 16 jaar of jonger bent, dan mag je uitsluitend onder toezicht van jouw ouders of wettelijke vertegenwoordigers gebruik maken van onze website.


Rechten omtrent jouw gegevens
Je hebt recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegevens de wij van jou hebben ontvangen. Ook kun je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Je hebt recht om de door jou verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan jezelf of in opdracht van jou direct aan een andere partij. Wij kunnen je vragen om je te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij jouw persoonsgegevens verwerken op basis van een door jou gegeven toestemming hiertoe, dan heb je altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten
Mocht je een klacht hebben over de verwerking van jouw persoonsgegevens dan vragen wij jou hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen niet uit, dan heb je recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit is de toezichthouder op het gebied van privacybescherming.

Vragen
Als je naar aanleiding van ons Privacy Beleid nog vragen of opmerkingen hebt, neem dan contact met ons op!